Att göra när golfsäsongen tar slut

Nu är sommaren över och det leder till ett slut för årets golfsäsong. Att få ett abrupt stopp på favorithobbyn är tråkigt, särskilt gällande en sådan öppen sport som är tillgänglig för alla. Det blir många stående med sina golfklubbor vid banorna förberedda på den långa väntan inför nästa golfsäsong.

Men bara för att gräsmattorna täcks med snö betyder inte det att man blir utan en hobby eller underhållning under vinterhalvåret. Det går fortfarande att hitta bra sysselsättning genom sin kärlek till spelet, helt utan omsättningskrav. Tävlingarna och segern där allt kan genomföras från värmen och bekvämligheten från ens eget hem. Att hitta en bra sysselsättning har aldrig varit enklare än det är idag och det är lätt att komma igång direkt.

Träning inför nästa säsong

Rutinerade golfspelare vet att hemligheten bakom en bra golfspelare är en kropp som är i trim. En stark bål och bra rörlighet är inte något som ska underskattas! Träning är lika viktig för proffs som det är för amatörer. Det är inte förrän nu under lågsäsongen som man verkligen ges chansen att bygga upp kroppen ordentligt. Genom att ha en uthålligare kropp minskar även skaderisken avsevärt, vilket innebär att nästkommande säsong kan utnyttjas till fullo. Glöm inte att även träna hjärnan under denna period. Att vara mentalt starkt ökar både lugnet, självkänslan och koncentrationen. Golfupplevelsen kommer att förändras när man plötsligt är mindre stressad och inte baktalar sig själv på banan. Träning, oavsett om det är mental eller fysisk, gynnar en på banan såväl som i vardagen.

Internet – en golfares bästa vän

Även om golfsäsongen är slut för i år betyder det inte den är det i andra delar av världen. Några få mycket lyckligt lottade spelare kanske tar sig till varmare breddgrader och utökar sin säsong där. Men att njuta av golf året runt, även under lågsäsong, är inte längre något exklusivt. Streamingtjänster gör att det möjligt att enkelt se turneringar som The Masters, The Players, FedExCup, Presidents cup och sist men inte minst PGA-touren online. Det finns ingen brist på likasinnade entusiaster på nätet – på forum, hemsidor, bloggar osv. För att inte tala om de krönikor och artiklar som skrivs av sportjournalister och publiceras i olika skrifter både svenska och internationella. Dock, när allt annat misslyckas finns det alltid handelsterapi… ett par nya handskar sitter sällan fel.